Home Weather linked print
Your Ad Here

Få influensavaksinen på apoteket!

 title=

For første gang i Norge tilbys vaksinering av sesonginfluensa på apotek. Det er 20 apotek i Norge som gir tilbudet, og Vitusapotek Berja Senter på Kongsberg er blant de utvalgte! Trygt, enkelt og med god tilgjengelighet 6 dager i uka.

Influensa gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg luftveissymptomer. I begynnelsen kan en forkjølelse og influensa føles likt: rennende nese og sår hals. Det som imidlertid oftest skiller influensa fra ”vanlig” forkjølelse er at symptomene ved influensa kommer plutselig og føles verre (”man føler seg elendig”). Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke i løpet av en vintersesong.

De viktigste forebyggende tiltakene er vaksinasjon. Sesonginfluensavaksinen inneholder de influensavirusvariantene som WHO anbefaler. Vaksine for sesonginfluensa bør gis i september-november. Full beskyttelse oppnås etter én til to uker.

Resept for sesonginfluensavaksinen kan enkelt bestilles på www.minvaksine.no og er klar innen 24 timer. Det tar bare 5 minutter å få satt vaksinen og 30 minutter overvåking etter at vaksinen er satt. Samlet pris er 350 kr per person som inkluderer resept, legemiddel og honorarer.